Flightplan not sent to Vatsim

Problems? Bugs found? Questions? Please post here.

Moderator: Michal Rok

Post Reply
User avatar
apoufik
Premium User
Posts: 11
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:31 pm

Flightplan not sent to Vatsim

Post by apoufik » Tue Dec 30, 2008 7:34 am

Hello,
When I create a flightplan and want to book in Vatsim FSInn control panel FP doesn't know the flightplan and shows a wrong one
For exemple LFPG-LFLL route with VRoute is OKASI UL612 MOU and I have MOU MOU shown as flightplan when I open FSInn control paneland in the list of already stored flightplan LFPGLFLL is not present. Sorry for my english and thankyou for your answer
Regards
Serge
FCY-APO

User avatar
Michal Rok
Five Star Club
Posts: 2445
Joined: Wed Aug 31, 2005 4:23 pm

Re: Flightplan not sent to Vatsim

Post by Michal Rok » Tue Dec 30, 2008 4:36 pm

Hi.

The booking feature does not send your flight plan to VATSIM data servers so there is no way FSInn would know it. Instead, you need to export your flight plan in FSInn format, save to a file and load into FSInn.


Michal

User avatar
apoufik
Premium User
Posts: 11
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:31 pm

Re: Flightplan not sent to Vatsim

Post by apoufik » Wed Dec 31, 2008 12:20 pm

Hello,
Why do I think that it did it before ?. For me I had two things to do
1- Export my flightplan to FSX
2- Export it to FlightOne Flightplans for the FMC of the ATR
But I thought it was all and that I could find the flightplan In FSInnpanel when I wanted to send the plan to the tower. Am I wrong or is my memory bad ???!!!
Anyway thank you for for your answer and happy new year
Serge
FCY-APO
PS Shall I be blacklisted for new flightplans for my whole life ? My mistake was to send you too many times a correction for an airport that doesn't exist in north Africa

User avatar
Michal Rok
Five Star Club
Posts: 2445
Joined: Wed Aug 31, 2005 4:23 pm

Re: Flightplan not sent to Vatsim

Post by Michal Rok » Wed Dec 31, 2008 12:55 pm

I don't know if FSInn has a feature to read flight plan from FSX, but it's unlikely as the formats are different. So I believe you need a third step if you want FSInn to have the details of your flight


Michal

ps. i have cleared your account so that you could submit again.

User avatar
apoufik
Premium User
Posts: 11
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:31 pm

Re: Flightplan not sent to Vatsim

Post by apoufik » Wed Dec 31, 2008 6:49 pm

HELLO !
Thank you for all. I'll try to find the wrong plan but will send it on the forum and not in VRoute. I remember now that the flight plan was sent to FSInn by CIP wich is the program used by Cyberavia ,the virtual company in which I fly, when I choose to fly on line.
Happy new year
Serge
FCY-APO

User avatar
apoufik
Premium User
Posts: 11
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:31 pm

Re: Flightplan not sent to Vatsim

Post by apoufik » Wed Dec 31, 2008 7:01 pm

I have found the bug:
When you want to fly from HLLB to HLKF when you want to go on you recieve the message
ERROR fetching data from server: 500 Airport HLOE not found in databases and it is trying to remove that plan that I made you angry !!!!!!
Enjoy 2009
Serge
FCY-APO

User avatar
Michal Rok
Five Star Club
Posts: 2445
Joined: Wed Aug 31, 2005 4:23 pm

Re: Flightplan not sent to Vatsim

Post by Michal Rok » Wed Dec 31, 2008 7:42 pm

Problem found and fixed, please try again.


Michal

User avatar
apoufik
Premium User
Posts: 11
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:31 pm

Re: Flightplan not sent to Vatsim

Post by apoufik » Fri Jan 02, 2009 12:42 pm

Perfect, it works fine
Serge

Post Reply