FSX does not load flight plans

Support forum for VATBOOK, the flight booking system. For general vroute queries please use vroute.premium forums above.

Moderator: Michal Rok

FSX does not load flight plans

Postby Anwar Gonzalez » Sun Apr 18, 2010 6:54 pm

Vroute was working well until 2 days ago, since then every new flight plan that I create on Vroute I am not able to opened and use it on FSX.
-I unisntaled Vroute 2 times
- I uninstaled FSX 1
It is still unable to load a Vroute plan on FSX planner
Thank you for your help
Anwar Gonzalez
Premium User
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 18, 2010 6:47 pm

Re: FSX does not load flight plans

Postby Michal Rok » Sun Apr 18, 2010 8:01 pm

Can you please upload here a sample plan out of your vroute so that I could check it?


Michal
User avatar
Michal Rok
Five Star Club
 
Posts: 2427
Joined: Wed Aug 31, 2005 4:23 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: FSX does not load flight plans

Postby Anwar Gonzalez » Tue Apr 20, 2010 9:00 pm

Her is the plan that I created with Vroute and was unable to open in FSX
I tried to attach the file but it states that upload of plan extension is not allowed.

[flightplan]
AppVersion=9.1.40901
title=RJAA Narita Intl to KSFO San Francisco Intl
description=RJAA, KSFO
type=IFR
routetype=2
cruising_altitude=33000
departure_id=RJAA, N35* 45.88', E140* 23.18', +000141.00
departure_position=1
destination_id=KSFO, N37* 37.14', W122* 22.49', +000013.00
departure_name=Narita Intl
destination_name=San Francisco Intl
waypoint.0=, RJAA, , RJAA, A, N35* 45.88', E140* 23.18', +000141.00,
waypoint.1=RJTG, GUPPY, , GUPPY, I, N35* 34.90', E141* 43.30', +000000.00,
waypoint.2=RJTG, KAGIS, , KAGIS, I, N35* 49.21', E142* 33.81', +000000.00, OTR8
waypoint.3=RJTG, SCORE, , SCORE, I, N35* 53.60', E143* 52.29', +000000.00, OTR11
waypoint.4=RJTG, ABETS, , ABETS, I, N35* 59.30', E144* 18.28', +000000.00, OTR11
waypoint.5=RJTG, COMFE, , COMFE, I, N36* 24.20', E146* 17.77', +000000.00, OTR11
waypoint.6=RJTG, DRIVR, , DRIVR, I, N36* 53.37', E148* 28.54', +000000.00, OTR11
waypoint.7=RJTG, RIPKI, , RIPKI, I, N37* 12.10', E149* 59.75', +000000.00, OTR11
waypoint.8=RJTG, GARRY, , GARRY, I, N37* 19.30', E150* 31.15', +000000.00, OTR11
waypoint.9=RJTG, 39E60, , 39E60, I, N39* 0.00', E160* 0.00', +000000.00,
waypoint.10=KZAK, 40E70, , 40E70, I, N40* 0.00', E170* 0.00', +000000.00,
waypoint.11=KZAK, 41E80, , 41E80, I, N41* 0.00', E180* 0.00', +000000.00,
waypoint.12=KZAK, 42N70, , 42N70, I, N42* 0.00', W170* 0.00', +000000.00,
waypoint.13=KZAK, 42N60, , 42N60, I, N42* 0.00', W160* 0.00', +000000.00,
waypoint.14=KZAK, 42N50, , 42N50, I, N42* 0.00', W150* 0.00', +000000.00,
waypoint.15=KZAK, 41N40, , 41N40, I, N41* 0.00', W140* 0.00', +000000.00,
waypoint.16=KZOA, VESPA, , VESPA, I, N40* 37.52', W127* 0.00', +000000.00,
waypoint.17=KZOA, ENI, , ENI, V, N39* 3.19', W123* 16.45', +000000.00,
waypoint.18=KZOA, PYE, , PYE, V, N38* 4.79', W122* 52.07', +000000.00,
waypoint.19=KZOA, LOZIT, , LOZIT, I, N37* 53.96', W122* 40.39', +000000.00,
waypoint.20=KZOA, HADLY, , HADLY, I, N37* 24.14', W122* 34.54', +000000.00,
waypoint.21=KZOA, OSI, , OSI, V, N37* 23.55', W122* 16.88', +000000.00,
waypoint.22=KZOA, HEMAN, , HEMAN, I, N37* 32.22', W122* 10.85', +000000.00,
waypoint.23=KZOA, OKDUE, , OKDUE, I, N37* 34.20', W122* 15.54', +000000.00,
waypoint.24=, KSFO, , KSFO, A, N37* 37.14', W122* 22.49', +000013.00,
Anwar Gonzalez
Premium User
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 18, 2010 6:47 pm

Re: FSX does not load flight plans

Postby nemesis19 » Wed Apr 21, 2010 6:59 pm

Hi Anwar,

I think your problem lies with this waypoint

waypoint.11=KZAK, 41E80, , 41E80, I, N41* 0.00', E180* 0.00', +000000.00,

I've had similar problems with FS9, it doesn't seem to like this longitude, edit the waypoint manually to this and see if it loads

waypoint.11=KZAK, 41E80, , 41E80, I, N41* 0.00', E179* 59.99', +000000.00,

You won't see the difference in FSX between E180 and E179 59.99 but FSX will.

Looks like Michal needs to apply the same fix for FSX FP's as he's applied to FS9 ones, for this Longitude.

Regards,
..........Adrian W.
User avatar
nemesis19
Premium User
 
Posts: 88
Joined: Wed Jun 25, 2008 2:35 am
Location: LFSL as of 15/06/2010

Re: FSX does not load flight plans

Postby Anwar Gonzalez » Wed Apr 21, 2010 9:45 pm

Yes, it loaded when I made the changes that you sujested.
Thank you for your help I appreciate it.
Could you tell me how I can prevent in the future? are there other pointns that FSX does not recognize?
Anwar Gonzalez
Premium User
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 18, 2010 6:47 pm

Re: FSX does not load flight plans

Postby Michal Rok » Thu Apr 22, 2010 4:51 am

I fixed this in vroute, so that all future FS2004/FSX exports replace 180 with 179.99 automatically. We had this before with W180 waypoint, i did not know that E180 has the same issue.


Michal
User avatar
Michal Rok
Five Star Club
 
Posts: 2427
Joined: Wed Aug 31, 2005 4:23 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: FSX does not load flight plans

Postby Anwar Gonzalez » Thu Apr 22, 2010 4:39 pm

Thank you Michal
Anwar Gonzalez
Premium User
 
Posts: 4
Joined: Sun Apr 18, 2010 6:47 pm

Re: FSX does not load flight plans

Postby Bondiblu » Tue Feb 08, 2011 8:18 pm

Hi Everyone!

I sorta have the same problem. I bought a new computer .... now I'm not able to open Vroute. Usually, I click the "add on" tab. It's not there. When I load PMDG, I see it - but without Vroute. Did I omit to do something? Thank you. Bondi
Bondiblu
Premium User
 
Posts: 4
Joined: Tue Feb 08, 2011 7:47 pm

Re: FSX does not load flight plans

Postby Michal Rok » Tue Feb 08, 2011 8:21 pm

I completely don't understand what you're looking for.

vroute has no plug-in for FSX, don't expect anything to show up in FSX...


Michal
User avatar
Michal Rok
Five Star Club
 
Posts: 2427
Joined: Wed Aug 31, 2005 4:23 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: FSX does not load flight plans

Postby Bondiblu » Tue Feb 08, 2011 9:35 pm

Hi Michael

I'm not understanding. do i have to to install something else? i cant remember - its been a while. How would i talk to ATC? thx, Bondi
Bondiblu
Premium User
 
Posts: 4
Joined: Tue Feb 08, 2011 7:47 pm

Re: FSX does not load flight plans

Postby Michal Rok » Tue Feb 08, 2011 10:20 pm

You're looking for a feature that does not exist.


Michal
User avatar
Michal Rok
Five Star Club
 
Posts: 2427
Joined: Wed Aug 31, 2005 4:23 pm
Location: Warsaw, Poland


Return to VATBOOK

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron